[Téma] IGC vs. Android
Ahoj, nevíte někdo o možnosti jak zpracovat tracklogy ve smartphonu s OS Android, ke kterému je GPS připojena přes USB OTG?
Je to vůbec fyzicky možné a pokud ano, existuje příslušný SW na zpracování IGC tracklogu na Androidu?
Rád bych byl schopen nahrávat tracklogy bez nutnosti tahat s sebou notebook.
Díky
-
1 RE: IGC vs. Android
Neměl bys jednodušší, vytvořit to igc rovnou v telefonu? Zatím to umí XCSoar (play.google.com) - a snad brzo vydá Petr Chromec XCTrack, který to umí taky. - Jediný, co to ale chce pořešit, je napájení telefonu za letu.
-
2 RE: IGC vs. Android
pokud nahrajes jiz zminovany XCSoar a dohledáš si port, přes který ti to bude chytat GPS, tak by neměl být problém se záznamem přímo do IGC souboru. Problém je, že budeš muset mít mobil stále v režimu záznamu, což ti bude vybíjet baterku, avšak pokud stáhneš podsvícení, tak by to nemuselo být tak markantní - tj. mobil by ti určitě na let min. 4 hodiny měl vydržet.
-
3 RE: IGC vs. Android
Diky, asi to tak bude nejjednodušší.
-
4 RE: IGC vs. Android
Šlo mi i o to mít možnost před nahráním IGC soubor upravit - jako je to možné např. v GiPSy
-
5 RE: IGC vs. Android
...a čo tak stahování tracku z GPS priamo Android zariadenim cez USB?(phone, tablet)
-
6 RE: IGC vs. Android
Nic takoveho pokud vim neexistuje, zatim to nikdo nenapsal. Zcela jiste by takovy software pro Androida napsat slo.
-
7 RE: IGC vs. Android
S vydrzou baterie to nie je vobec take zle. 4h log mi stiahol cca 20% plne nabitej baterie(endomondo). Pri PG bude mozno spotreba vacsia koli hustejsiemu zaznamu ale 8h letu zvladne s rezervou.
-
8 RE: IGC vs. Android
Vyzkoušel jsem včera XCSoar (Samsung Galaxy Note) a spokojenost, za hodinu zápisu to sežralo jen 8% baterky ale záznam výšky hodně osciloval - viz turistický tracklog zde: https://www.xcontest.org/cesko/prelety/detail:eggoide/28.4.2012/10:15
Poznatek je že IGC soubor z Androida lze na pgweb nahrát pouze z Opery Mini, ani Firefox ani default Androidi prohlizec si s nahráním souboru neporadil.
-
9 RE: IGC vs. Android
Já mám vário/GPS (Flytec 6030), které umí vyexportovat let přímo jako IGC soubor na kartu (microSD přes SD adaptér), mikro SD kartu dám pak do telefonu (Galaxy SII) a přímo přes standardní prohlížeč v telefonu přihlásím na pgweb. Funguje bez problémů, přišel jsem na toto řešení cca před týdnem. Problém asi ale bude ten export, většina várií/GPS to nebude umět v IGC poslat na kartu.
-
10 RE: IGC vs. Android
Tracklog zaznamenám na GPS Garmin 62S.A potřeboval bych z toho udělat soubor IGC na tabletu s Androidem.Připojení garmina a tabletu mam datovým kabelem USB OTG.
Po připojení vyplé GPS garmin se sama spustí a píše Nalezen USB kabel,chcete přejít na diskovou jednotku?Ne.V tabletu (program GPSdump) se to připojí a píše background track already running (něco jako stopa běží).
Ale stejně to nejde.
Důvodem je, že sebou nechci tahat těžký notebook ke stažení tracklogu.
Máte s tim někdo zkušenosti?Díky