[Téma] Pegas Pony
Ahoj,
minulý rok jsem jsem vlastnil padák Pegas Pony 1.Nevíte jaké letové vlastnosti měl a jak byl bezpečný?
-
1 RE: Pegas Pony
Přiznám se, že nerozumím otázce. A asi nebudu sám. - Btw, Pony už je hodně historická záležitost, být tebou, poohlédnu se po něčem novějším.
-
2 RE: Pegas Pony
Jelikož se jedná o 15 let starý padák, tak sehnat nějaké info je trochu problém, podle http://www.para2000.org/wings/pegas/pony.html je to áčko. Letové vlastnosti si už těžko bude někdo pamatovat, vzhledem ke stáří nebudou nic moc, totéž výkon. Jakýkoliv zachovalý padák do 5 let stáří na tom bude o moc líp.
-
3 RE: Pegas Pony
wilgaga: Vlastnil jsi ten padak, nebo jsi na nem i letal? Vlastnis ho stale, nebo uz nikoliv? Pokud jiz nikoliv, proc se ptas?
-
4 RE: Pegas Pony
Vzhledem k tomu,že se ptáš na Poníka a hned potom na kurz,tak to hlavně nespojuj!!!
Je pravdou,že kdysi se Poníci používaly v některých kurzech,ale doba šla dál,a s Poníkem se můžeš stavit někde na veteránským srazu,ale pokoušet se na něm dostat do vzduchu,pokud jsi ho nélétal před těmi 15ti lety,a neznáš jeho historii a stávající technický stav není dobrý nápad.
Další věc je,že ti na něj už asi nikdo nedá technickou,a protože se časy mění,tak dnes bez TP nemůžeš legálně letět.
-
5 RE: Pegas Pony
na svoji dobu to bylo poměrně výkonné nezáludné A.V dnešní době to je samozřejmě pase, jak napsali všichni přede mnou, nicméně na trénování na louce Ti ještě docela dobře poslouží a ušetříš si křídlo na kterém můžeš legálně lítat. jináč tržní hodnota O , historická možná o něco málo větší
-
6 RE: Pegas Pony
Díky všem za odpověď .
Minulý rok jsem ho prodal ,ale než jsem ho prodal , tak jsem sním byl na louce a bylo velice sympatické , tak jsem dotaz napsal kvůli tomu, jestli jsem prodejem neudělal chybu.