FÓRUM PGweb

[Téma] intox

intox
Autor: nero (+0) (-0) | Zasláno: 12.06.2009 * 22:28

Zdravim všechny,chtěl bych se poradit ohledně tohodle křídla.Chtěl bych si ho pořídit ale?Někdo řiká že je to moc živý a jinej zase že je to super křídlo bez nějakejch záludností a při zdravý opatrnosti v pohodě zvládnutelný.

Znám dokonce kluka co na tom lítal hned po kurzu a že by neměnil ani za nic.Tak prosim napište svý postřehy.

Díky

3 příspěvky
shlédnutí: 1956
  • 1 RE: intox
    Autor: scorpi (+402) (-37) | Zasláno: 12.06.2009 * 23:08

Ahoj,

ja jsem ho tedy nevlastnil, ale mel jsem ho parkrat pujceneho a letel jsem s nim 2x prelet. Prislo mi ze je to hodne kridlo bez nejakych zaludnosti, ale zalezi spis jake mas zkusenosti ty. Pokud jsi letal (letas) na "ackovem" padaku, tak ti myslim prechod na Intoxe nebude cinit problemy (i kdyz si myslim, ze nejmodernejsi rekreacni padaky kategorie EN-B si vykonem nijak s Intoxem, ktery je uz prece jen 2 generace stary, nezadaji).

Videl jsem ho i na krizovkach (dokonce jsme tam meli hned dva kusy) a bylo mozne vypozorovat, ze to kridlo ma 2 speciality. Ta pozitivni je, ze pri asymetrickem zaklopeni nema tendenci zatacet a leti rovne - a ta negativni je, ze se rad zavleka pri vychazeni z fullstalu. Nicmene je asi jasne ktera figura je pri beznem letani castejsi:-).

Jako prvni kridlo pro nezkuseneho pilota vhodne neni (to vyplyva jiz z kategorie) - mimochodem, tak vetsinou vznikaji takove ty povidacky o tom, ze nejake kridlo je "zive" a "zaludne" - vezme si ho do ruky clovek, kteremu do ruky nepatri, a pak v ostrejsich podminkach nestaci koukat. Z 90% neni problem v padaku, ale v pilotovi.

• 2 RE: intox
    Autor: s3da (+0) (-0) | Zasláno: 22.06.2009 * 14:27

Ahoj,

asi to sem nepatří(hodilo by se tu mít PM..), tak se omoluvám, ale mám Intoxe 25 v dobrym stavu..už jsem ho jednou dal i na skyfly, ale pořád na něm lítám, takže moc netlačím na jeho prodej, ale prodal bych ho, kdybys měl zájem...jstridecky(at)gmail.com.

No, co o něm říct(ale nepovažuji se za nějak zkušeného)...příjemně reaguje na řízení..citlivě a docela dynamicky, při normálním letu není tak "roztěkaný" jako atis XS..na kterém jsem cca 6-7kg přes horní hranici, ale na speedu proti větru v turbulentnějším počasí je zase nervóznější Intox. SIVka na něm nemám..bohužel,ale s tím provlíkaním je to pravda..klapanců jsem moc neměl, ale i s víc než zbořenou půlkou se dá letět rovně.

Při nafukování není špatný, ale když to srovnám s tím atisem, orbitem 2, streamem 3, tak je nejhorší..musí se na něj nejcitlivěji. Hůř se mi nafukuje jen Mac Heaven, kt. ho mám jen na louku(a kt. ho bych tak střelil i s batohem a sedačkou za 2t :-)

Snad to pomůže.

Kuba

• 3 RE: intox
    Autor: konrad (+0) (-0) | Zasláno: 24.06.2009 * 18:26

Ahoj,

moje vzletová hmotnost při nákupu prvního intoxe byla přesně uprostřed doporučeného váhového rozpětí. Při létání v horách jsem neustále vozil balast (neuvěřitelně nepohodlné) a fullstal se při krizovkách neobešel bez zavlečení uší.

Teprve při přechodu na menší velikost (a k posunu na horní hranici váhového rozpětí) začalo křídlo parádně létat.

Po kurzu intoxe nepořizovat, po roce létání ano.

Pozor, při ostré spirále se intox sám utahuje a vyjetí z této figury není jednoduché.

Přidávat příspěvky k tomuto tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.

Sekce PGwebu: