[Téma] Pojištění padáku proti jeho poškození
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda se dá nějak pojistit padák proti jeho poškození. Slyšel jsem, že se dneska dá pojistit snad všechno, ale chtěl bych vědět, jestli s tím má někdo zkušenosti. On se ten skytex opravdu velmi rád trhá a člověk je pořád jen člověk. :-)
Děkuji za odpověď.
-
1 RE: Pojištění padáku proti jeho poškození
Ahoj, dá se pojistit všechno kde je předvídatelný škodní průběh což v tomto případě je velmi obtížně prokazatelné. Padáky jsou zpravidla vyloučeny i v rámci pojištění zavazadel či je plnění omezeno. Mám ověřeno, že se na něj ani nevztahuje pojištění v rámci pojištění domácnosti - tzn. když ho máš doma a shořel by TI, či ho někdo odcizí - je to na rozdíl od jiného sportovního vybavení ve výlukách.
-
2 RE: Pojištění padáku proti jeho poškození
Můžu potvrdit, že zařízení pro let jsou v 99% ve výlukách (koop sportovní vybavení). :-(. Gradient má bezplatnou opravu v prvním roce využívání, pokud tě to fakt tak pálí. Starší model za 10-50% ceny ale taky může být zajímavý.
-
3 RE: Pojištění padáku proti jeho poškození
Díky za komentáře, chtěl jsem se jenom ujistit, že to nejde. :-P
Ještě by mě zajímalo, jak se dá to vlákno smazat, omylem se mi to tam nahrálo dvakrát a asi to může smazat jenom admin. Jsem tu nový. :-(
-
4 RE: Pojištění padáku proti jeho poškození
Duplicitni vlákno smazáno.