[Téma] Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
Zdravim,
nema niekto knihu "Termika aneb vyssi skola plachteni" od P. Dvoraka na stiahnutie ? (pdf / doc...) Nikde sa uz neda zohnat, vsade maju vypredane.
Dik.
-
1 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
.. co knihovna?
-
2 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
V kniznici som nebol uz aspon 20 rokov a neverim, ze nejaka existuje, ktora by to mohla mat :-)
-
3 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
Termiku od Dvořky nemám, ale vím o výborný knížce "Technika a taktika letov v termike". I když je už značně letitá, podle mě má pořád solidní informační hodnotu. Škoda, že není v češtině ;-)
-
4 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
Díky mourku za tip. A ty už jsi z takového těsta uplácaný, co nerozumí slovenštině ;) Když tak si řekněte a nejasné pasáže přeložím :)
-
5 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
Doporučil bych ti ještě knihu od pana Eugena Exmanna "Meteorilógia pre sportovného pilota"
Jde sice o knihu z 1986, ale kvalita je úžasná.
Co se knížek o kterých jste psali výše, přijde mi že většina vychází právě z této knihy, obrázky jsou někdy o trochu zmodernizované nebo překreslené. Struktura je obdobná. Třeba meteorologie pro piloty závěsných kluzáků je vlastně český výcuc z této publikace.DObrý začátek, a pak skočit na podrobnější knihu a získat širší souvislosti. Pak ta série metodiky výcviku + technika a taktika letů je taky moc dobrá. Mám to doma po rodičích v knihovniččce :D
Z toho můžeš nasát tolik informací, že ti bude trvat stovky letových hodin něž je dokážeš praktikovat.
-
6 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
Hošani udělejte prosím někdo scan ,někdo tu knihu přeci doma má :)
-
7 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
To jako vybízíš k porušení autorského zákona? :)
-
8 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
Naskenování je porušení? Porušení je snad šíření a o tom se tady nikde nepsalo.Trošku předbíháš událostem ;)
-
9 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
Keby to bola kniha, ktora sa da kupit, tak by som si ju kupil. Ale kedze sa zohnat neda, nevidim na tom nic zle, keby ju niekto oskenoval a hodil na web. Preferujem vzdy knihu (napr. od Dvoraka mam "Letecka meteorologie"), ale v tomto pripade taka moznost nie je.
-
10 RE: Kniha Termika aneb vyssi skola plachteni
Ještě jen technická oprava...
Kniha o které jsem psal je od pana Eugena Lexmanna "Meteorilógia pre sportovného pilota". Za překlep ve jméně se omlouvám.