[Téma] dotaz
nevíte někdo proč se mě poslední dobou neukazují přelety?dík
-
1 RE: dotaz
Jaký máš prohlížeč? (Mimo jiné) kvůli změnám v podmínkách Google Maps, jsme museli změnit zobrazování map - a na starých prohlížečích (internet explorer...) to fungovat nebude. Ve všech moderních prohlížečích jsme to testovali a kromě nějakých dílčích problémků by to mělo fungovat.
-
2 RE: dotaz
V Google Chrome se mi v kategorii paramotors nezobrazují mapy.V jiných kategoriích je to OK.Dík za odpověď.
-
3 RE: dotaz
venda: dik za upozorneni, v paramotors uz je chybicka odstranena.
bambus: nebude to fungovat v Internet Exploreru (uz nikdy). Doporucujeme Firefox nebo Chrome nebo Operu, v Edge to funguje s mensim problemkem taky. Vetsi problemy jsou se Safari, zvlast starsimi (jeste podrobne zkoumame cim to je).
Nebude to fungovat ani ve starsim Android browseru.
Pouzijte prosim nejnovejsi verze (doporucenych) prohlizecu.
-
4 RE: dotaz
no mam gogle chrone v kombinaci s windous xp ,kde mě to píše ,že to už nepodporujou. takže jaká je cesta, bez ztráty bankovek, k dosažení stavu jaký byl před inovací a tudíž i lepšímu konfortu spotřebitelů a ve finále tomu ještě vůbec nerozumim protože jsem starej
-
5 RE: dotaz
XP v kombinaci s Firefox taky nefungují, nezobrazují mapy. Jen pro info. Asi bych si už měl přeinstalovat systém.
-
6 RE: dotaz
Je nam lito, ale Windows XP je uz 4 roky "mrtvy" operacni system, tj. 4 roky uz se na nej ani nedelaji bezpecnosti zaplaty, a ani nove verze prohlizecu....fakticky je pro normalniho uzivatele uz 4 roky hazard pocitac s Win XP jen i pouzivat pripojeny k internetu...:)
Takze tam to asi fakt fungovat nebude, pardon. :(
-
7 RE: dotaz
A čím máme teď vyplnit pracovní dobu, když na korporátních počítačích nemůžeme nic nainstalovat a máme jen IE? :)
-
8 RE: dotaz
jenik.lyzar: asi nezbyva nez pracovat, no....:) Nebo vyuzit pracovni dobu k tlaku na instalaci modernejsich browseru, ktere dozajista potrebujete k praci! :-)
-
9 RE: dotaz
Tak po chvilce hledání - FF52 (na windows XP) podporuje WebGL, ale je k tomu potřeba nějaká schopná grafická karta, která navíc není na blacklistu. Můžete případně zkusit v about:config nastavit webgl.force-enabled na true - může se stát, že to pomůže, a nebo taky ne.
Bohužel pro nás je poměrně neschůdné podporovat archeologické nálezy - někdy je potřeba podporu těch starých systémů ukončit, a přece jen, už to je docela hodně let, kdy tyhle systémy přestaly být oficiálně podporované...
-
10 RE: dotaz
Dnesni update: podarilo se nam objevit proc to nechodilo v MacOS/iOS/Safari 10.x (chyba v Safari, kterou jsme nejak obesli), takze tam by ted detail letu mel spravne zobrazovat. Pro jablicka s verzi 9 a niz to fungovat nebude.
Pro uplnost seznam iOS (iPhone/iPad) zarizeni s maximalni dostupnou verzi zde https://everyi.com/by-capability/maximum-supported-ios-version-for-ipod-iphone-ipad.html - tam kde je iOS 10.x* resp. current by to melo fungovat.
-
11 RE: dotaz
když jste u těch prohlížečů, nelze nějakym způsobem optimalizovat livetrack prohlížeč aby tolik nežral data? nedávno jsem chvíli někde koukal v telefonu přes data a během chvíle 30MB...to je docela dost. Nebo lze to třeba jen nějak nastavit? díky
-
13 RE: dotaz
Spy.Dr - zkus se divat v beta Xctracku, verzi pro live tracking. Tam si můžeš zapnout zobrazení konkrétních letících kolegů. A sežere to pár desítek kb za hodinu, tuším.
-
14 RE: dotaz
Spy.Dr. - ta web verze neni uplne optimalizovana na data... casem tam zapneme kompresi, ale i tak - aby se ty ikonky hybaly, tak se ke kazdemu padaku v podstate posila posledni 2 minuty tracklogu. Takze to asi trosku sezere...
-
16 RE: dotaz
no jak to tak čtu , tak jsem hodně posmutněl, protože kvůli inovaci asi opravdu budu muset vytáhnout nějaký nepotřebný bankovky (a to dělám opravdu nerad) a zajít do prodejny , přinést zcela nový PC a pak se podívat na ty nový zdokonalený mapy. dík za vysvětlení
-
17 RE: dotaz
Řešením pro uživatele starších systémů by mohla být přenstalace Pc nějakou linuxovou distribucí, je to zdarma, těm co používají Pc převážně pro přístup na internet to bude bohatě stačit a mnohdy se jim Pc i zrychlí.
-
18 RE: dotaz
bambus: Stačí nainstalovat win7 místo XP. Pamět, nebo rovnou celou desku+procesor+paměti koupíš za pár (sto)korun. Každý ajťák to zvládne, poptej se.
-
19 RE: dotaz
Tak jsme ve spolupraci s jednim majitelem Windows XP odladily mapy tak, aby fungovaly i v Chrome 49 (posledni verze pro XP) - kdo by to chtel otestovat, necht mi napise soukromou zpravu.
Podminkou samozrejme je, aby vam fungovalo v Chrome webGL, viz https://get.webgl.org/
-
20 RE: dotaz
Ad žraní dat u livetrackingu - právě jsem zjistil, že na serveru byla omylem vypnutá komprese. To tak moc nevadí u xctracku (kde se to hodně komprimuje i tak), ale u webu to asi žralo data dost. Tak komprese je zapnutá, mělo by se to výrazně zlepšit...
-
21 RE: dotaz
Majitele MacOS se Safari mohou zkusit fullscreen v detailu letu, uz by to melo byt OK.
-
22 Dotaz, návrh, zobrazení společních letů
Kupodivu vše mi funguje, ale nové společné zobrazení letů se mi nelíbí.........u starší verzi se na to koukalo líp, když byly zobrazeny údaje všech letících současně, tady jde koukat jen u prvního, ostatní pouze graficky, každý v jiné barvě, a to je dost problém si to zapamatovat, kdo má jakou barvu. Jinak mapy dobrý..............JS
-
23 RE: dotaz
Ahoj Slivko,
tohle jeste dodelame.
Bohuzel na to nebylo moc casu to poradne zprovoznit (nove mapy jsme nedelali z pleziru, ale hlavne kvuli zmene podminek pro pouziti Google Maps API, ktere oznamili dost pozde pred tim, nez vstoupilo platnost).
Takze neboj, toho vseho se dockas.
-
24 RE: dotaz
K mému velikému překvapení, a to bez ztráty zcela nepotřebných bankovek, mě začaly fungovat mapy a zobrazení letů, no jen ještě nejdou ty spoluletci ,ale to moc nevadí, protože když vidím jak to vedle mě kolegové krásně vytočili, tak mě to silně flustruje. no a to vše bez zásahu do mého stařičkého pc