[Téma] Létání Chorvatsko Omiš
Ahoj, nemá někdo nějaké zkušenosti s létáním v Chorvatsku v Omiši? Děkuji za info. Honza
-
1 RE: Létání Chorvatsko Omiš
Ahoj v Omiši jsme byli před několika léty párkrát lézt a tak jsem si vzal i padák.Start byl nad městem,projelo se uličkami co to šlo nahoru a pak se šlo pěšky tak 20minut plácek jsem vybíral kde to šlo,ale dalo se odstartovat v pohodě.Přistání na hlavní pláži(43 26 32,78 16 41 35,81)kde se v baru občerstvovali i místňáci.Lítání byla spíše odpolední svahovačka ale to asi dle podmínek.Jinak se ještě létá na Makarské,start narodní park Biokovo(vstupné)přistání na malém plácku u pláže,severně od města to se ale musí najít nebo vysledovat místní tandemáře.pěkný pobyt přeje Jeff
-
2 RE: Létání Chorvatsko Omiš
Co se Makarské týče, celkem fajn start je tady: N 43° 16.707 E 17° 05.555. Jinak to bylo kdysi popsané v nějakém článku na Skyfly (čest jeho někdejší památce).
-
3 RE: Létání Chorvatsko Omiš
Ahoj, děkuji všem za odpovědi. Makarskou znám, pěkné létání mnohakilometrový hřeben, je nutné si koupit roční pernamentku za 100,- Kuna u správce pro PG Cell: +385 (0)98 732 110 e-mail: matko.benkovic@st.t-com.hr a nahlásit se u něj (bydlí v Makarské v přístavu, je taky pilot a téměř každý ho zná), startovačku doporučuji tuto PRŽINOVAC 1300 m.n.m.
N 43o 18' 11.3"
E 017o 03' 07.5", sami poprvé i s GPS těžko najdete přísupovou cestu, doporučuji se nechat od správce za 10 éček vyvést a ukázat cestu (je to pořádná dálka autem a od auta se ještě jde tak 15 minut pěšky po kamenité pěšince), start je v prudkém kamenitém svahu, chce to mít zmáknuté starty. Přistávačka je vidět ze startu a je tak akorát (jen ji bohužel nikdo neseká, dá se přistát i na přilehlou pláž) jako nouzové přistání fotbalová hřiště, je jich podél hřebene několik (můžou chtít nějaký poplatek), ale vše vám ukáže správce, kdyby někdo chtěl tak bych našel i pár fotek, tak příjemné polétání. Honza
-
4 RE: Létání Chorvatsko Omiš
No, čistě statisticky by mě docela zajímalo, kolik % lítačů si tu permanentku v Makarské koupí.. ;-)
-
5 RE: Létání Chorvatsko Omiš
ak nechces vyslovene lietat nad morskej brize odporucam teren Greda alebo Svilaja pri Perucko jazere cca.35 km od Splitu do vnutrozemia, je to vyborny teren na XC. nejake reporty su tu:
http://paraglidingsk.blogspot.com/2010/09/objav-pre-dovolenkarov-v-chorvatsku.html